Tuesday, April 26, 2005

challenging!

Toevallig bij het surfen kwam ik uit op een bereleuke site, of beter: een bereleuk idee.

Een staddspel in Brussel (mijn favoriete Belgische stad), met de allernieuwste technologieën.
Bruxelles Challenge omschrijft zichzelf als volgt:

"een speurtocht die gebruikmaakt van:
de recentste multimediatelefoons van Nokia,
alle multimediadiensten: e-mail, WAP, cartografie, kleur, geolokalisatie, Location based services.
een stadsspel voor iedereen waarbij kennisgemaakt kan worden met de mobiele multimedia,
een hightech avontuur in Brussel,
een innovatief, leuk en cultureel concept"

Ik liet de website vanmorgen aan mijn baas zien, en op een mum van tijd hadden we een aantal mensen opgetrommeld. Nog een kleine mum verder waren we ook al ingeschreven. Brussels here we come.

Ik vind het vooral heel leuk omdat ik in de toekomst ook zoiets in Hasselt zou willen organiseren. Op de site van Bruxelles Challenge kan je een demo-versietje bekijken en het ziet er echt heel leuk uit. Ik kijk er alvast naar uit. Wil er nog iemand mee? Let me know!!

Monday, April 25, 2005

jou zijn

ik wou dat ik jou was

een druk weekend achter de rug. Een weekend met spierpijnen, accuut geheugenverlies, diepe dalen en hoge hoogtes.

Een weekend dat bestond uit de teambuildingsdag met onze it-afdeling. In groepjes deden we een staddspel in Leuven. De halve stad hebben we rondgecrosst, met hier en daar een doe-opdracht. Zo moesten we zaklopen met vier in één zak. Hilarisch, want valpartijen blijven dan niet uit natuurlijk. Zeker niet als je het lot een handje helpt.

De dag hebben we afgesloten met een ouderwetse studentencantus, die bij sommigen al meer in de smaak viel dan bij anderen. Ik vond het allemaal gezellig en leuk, tot ik in het midden moest gaan zitten als koekoek en uiteidelijk een ad fundum moest drinken. Bah!

Uiteindelijk was het de bedoeling om nog iets met mijn zusje te gaan drinken, maar ik kon niet meer. Deze meid is op. Vandaar dat ik donderdag een dagje vrij gepland heb. En daar kijk ik nu al ongelooflijk hard naar uit.

Soms lijkt het onderwijs toch een ontzettend mooie baan...

Monday, April 18, 2005

gebrek aan leestekens

Ik krijg weer eens geen foto's gepost wat een gedoe toch, die nieuwe technologieën

Wat ik wou tonen

een foto van mezelf waarop ik mijn i-city ei voorstel
een foto van sensation de white party in Antwerpen waar ik dit week-end met mijn vriend mijn zusje en twee vrienden naartoe ben geweest

Deze week ga ik ook nog naar Nederland voor blognomics Ik hoop dat ik tegen dan wat ben uitgeslapen want na een nachtelijk tourtje van Antwerpen naar Leuven naar Sint-Truiden naar Hasselt kon ik pas in mijn bedje kruipen Intussen was het toch bijna half 7

Wegens gebrek aan inspiratie leestekens maar vooral aan foto's bye

Monday, April 11, 2005

iets wat erop lijkt

Life is life

Pff, ik ben er toch niet echt goed van. STVV dat zoooo onverdiend ten onder gaat tegen KRC Genk. Vrijdag waren we erbij, en we zaten midden in de harde supporterskern. The Yellow-Blues-Armee.

Toen bleek dat Genk met alle geluk ter wereld liep te voetballen (en met de scheidsrechter aan hun zij) werd het sommigen echt te veel. Zelfs de trommel werd het veld opgezwierd en een jongetje van een jaar of zeven besloot een Genk-speler met een prop papier te bekogelen.

Ik hoop dat zijn papa hem eens goed gezegd heeft dat dat echt niet kan...

Iets helemaal anders nu: iedereen heeft het maar over de verkiezing van de grootste Belg, maar tegelijkertijd loopt er een nog veel interessantere poll: die van de ergste Belg. Maandblad Deng gaat samen met zijn lezers op zoek naar onze meest schandelijke burgers (van weleer). Jean-Marie Pfaff? Gert Verhulst? Kristien Hemmerechts? Zeg nu zelf, vee leuker dan de braafste eruit te halen. I'm in.

En nu ik toch van de hak op de tak aan het springen ben, nog dit: omdat mijn pda stuk is, heb ik geen foto's kunnen trekken van de Yellow-Blue-Armee, de trommel die wat verloren op het veld lag, de ontgoocheling achteraf. Kortom: ik ga op zoek naar een nieuwe, of tenminste naar iets wat er op lijkt.

Saturday, April 09, 2005


9%, maar wel heel geconcentreerd Posted by Hello


minou en rose Posted by Hello

Tuesday, April 05, 2005

9% van de wereld

Aux Champs-Elysées Paraparapa

Via Tine ben ik op de lekkerste blog ter wereld terechtgekomen. Wie eens gaat kijken, weet precies wat ik bedoel. Smakelijk!! Jammie!

En dan ben ik via Luc van Braekel op een al even leuke webtoepassing uitgekomen. Je kan er berekenen in hoeveel landen ter wereld je al bent geweest en krijgt een overzichtje gepresenteerd op een wereldkaart.

Ik heb 21 landen bezocht (meer dan de Luc, hihi) en heb daarmee al 9% van de wereld gezien. Wie doet beter? Ik probeer het kaartje in mijn blog te plakken, maar voorlopig lukt het niet. Daarom wil ik jullie nog het volgende meegeven: het grootste land waar ik ooit ben geweest is Rusland. Ik ben ooit twee weken in Sint-Petersburg in een gastfamilie verzeild geraakt. Het kleinste is Vaticaanstad, waar we met de klas op Italiëreis naar een nog levende paus zijn gaan wuiven.

En het leukste? Dat weet ik echt niet. Ik heb zoveel mooie herinneringen, bedenk ik nu. Cyprus was de max, Egypte ook, en Hongarije, en Frankrijk maal tien. Misschien moet ik over elk landje eens een mooie herinnering opschrijven...Hmmm....Volgend jaar ofzo, of sneller. We'll see.

Friday, April 01, 2005

afscheid van een vriend ;-)

Vandaag neem ik afscheid van mijn pda. Met mijn stomme kop heb ik hem blijkbaar niet goed genoeg beschermd, want het schermpje is stuk. Kapot. Eigenlijk zit er gewoon een barstje in, maar daardoor kan ik niet meer de juiste taken doorgeven. Over en uit.

Het was nochtans geen liefde op het eerste gezicht. Ik vond het ding eerst maar niks. Mijn agenda, die zou ik wel via mijn papieren boekje blijven bijhouden, en bellen zou ik altijd met mijn gsm blijven doen.

Maar intussen was mijn pda mijn vaste agenda, deed ik er af en toe een belletje mee, speelde ik er spelletjes op samen met mijn zusje, en trok ik er foto's mee die ik trots op deze blog plaatste.
Shit, ik mis het ding echt. En het schermpje laten vervangen is veel te duur.

Een nieuwe pda is op dit moment ook veel te duur. Dus moet ik teruggrijpen naar mijn vroegere leventje zonder. Ach ja, zo erg is het natuurlijk ook weer niet. En één ding is er wel mee bewezen: voor je het weet ben je helemaal verknocht aan de nieuwste technologïeën, zelfs al ben je geen technologiewonder zoals ik.

Heb ik nog wat te vertellen? Misschien wel. Dat spierpijn pas na twee dagen komt bijvoorbeeld. En dat deze blog is toegevoegd aan het lijstje van vriendjes van blogger John Baeyens! En dat ik heb gestemd voor de grootste Belg. Het is te zeggen: ik heb iemand genomineerd die niet in het lijstje stond, en het toch helemaal verdient.