Sunday, January 29, 2006

jippie

Zonet online vliegtuigtickets geboekt!! Joepie, van 9 tot 12 februari zit ik in het koude Noorwegen, op bezoek bij mijn zusje :-)
Wat we precies gaan doen, weet ik nog niet. Sowieso zal ik twee dagen mee functioneren in het gezinnetje, en dan in het weekend (als Heleen vrij heeft) ofwel skiën in Lillehammer ofwel een kort city-bezoekje aan Oslo.
Mijn vriend was graag meegeweest, maar na wat getel met vakantiedagen en deadlines op het werk voor ons alletwee, bleek alleen gaan de enige optie. En ook zo snel mogelijk vertrekken bleek de beste optie. En eerlijk gezegd: daar heb ik nu eens helemaal niks op tegen. Hoe sneller we nog eens kunnen koffieklatschen hoe beter. Olé!

Monday, January 23, 2006

charel en nathan

Soms sneeuwt het in de lente...

De afgelopen week:

-me helemaal laten gaan op Overtime. Twas het toeval dat me weer eens bij mijn nekvel had. Nele en ik wilden eventjes uitrusten op een bankje in de drukke Versuz. Nog geen twee seconden later, kregen we allebei een champagneglas onder onze neus geduwd. Leuk, dacht ik, hier moeten we blijven. We zaten net achter de dj-tafel, er was genoeg plaats om te dansen, én er was dus de champagne. En die bleef maar vloeien. Nog voor ons eerste glaasje goed en wel op was, kwam onze mecenas alweer met zijn megagrote ijsemmer aanzetten. Joepie! Belangrijke typ, dacht ik. En toen er een hele schare mooie meisjes kwam aanzetten, viel 'mijne frank': dit was de verzamelplaats van het bandje dat net had gespeeld, met Charel (zo eentje met lange haren, die soms in het Swingpaleis komt). Toen Charel aankwam en ik al wat champagne ophad, stelde ik me voor als zijn grote fan en daar was hij duidelijk blij mee. De hele avond zijn we bij onze Charel blijven staan,en het moet gezegd: ik heb me geamuseerd :-)

-me nog eens laten gaan. Weer eens dat toeval. In de solden zag ik helemaal het tasje van mijn leven. Tot ik de prijs zag. Mijn verstand zei me dat ding mooi in de etalage te laten, waar het waarschijnlijk veel mooier leek dan het echt was. Maar het tasje liet me niet los, en op aanraden van mijn collega ben ik het dan toch maar gaan halen. Een echte Nathan, ik kan nu perfect naast Claire en Mathilde wandelen. Ja, ik voel me al een beetje een prinsesje.

-En ja, tis alsof God me ervoor wil straffen, maar na al die uitspattingen werd ik ziek. Verkouden, snotteren, misselijk, bah. Maar Charel en mijn Nathan nemen ze toch nooit meer van me af. En ook Heleen niet, die via haar blog de wereld laat weten dat Noorwegen haar best wel bevalt.

Tuesday, January 10, 2006

leaving on a jetplane

Afgelopen week kreeg ik een sms'je, waarvan ik niet meteen wist wat ik ermee moest.

"Binnen 10 dagen vertrek ik naar Noorwegen om er een half jaar als au pair te werken. Zondag geef ik een afscheidsfeestje..."

De afzender: mijn zusje.

Eerst was ik heel erg blij. Ik wist dat mijn zusje al een tijdje aan het twijfelen was of ze zou gaan. Een Noors gezin (Vlaamse mama, Noorse papa, met drie kindjes) had haar immers al een paar weken geleden gecontacteerd omdat ze een Vlaams meisje zochten, vooral om voor hun jongste dochtertje Mari te zorgen. Maar ook opdat de kindjes Vlaams zouden kunnen spreken. Ik vond het meteen een mooie kans voor mijn zusje, dus ik dacht: Yes, ze gaat!!
Maar toen...Net geen traantjes. Want plots besefte ik dat mijn zusje zes maanden ga moeten missen. Degene aan wie ik zowat alles vertel, die me door en door kent, die ik steeds voor alles en nog wat kan bellen. Oh neen, ze gaat...

Zondag op haar afscheidsfeestje drong het toch nog steeds niet helemaal door. Dat zal het pas als ik haar wil bellen, en besef dat ze misschien niet zal opnemen. Of als ik een koffietje wil gaan drinken met haar, en besef ik dat toch zes maanden zal moeten uitstellen.

Maar ook ik heb gemerkt na mijn jaartje Duitsland dat heel veel heel lang hetzelfde blijft. Dat je als je eenmaal terugbent, je weer snel in je oude leventje hervalt. Maar toch als een iets ander persoon. Met dat ietsje meer kostbare bagage op zak, die je kan koesteren en op een mooie dag kan bovenhalen. I wish you the best :-)

Thursday, January 05, 2006

nieuwjaar






Nieuwjaar was

-wedstrijdje karaoke zingen
-lekker eten
-veel lol
-rare cadeaus die in de kerstboom belanden
-met andere woorden: meer dan de moeite :-)

Ik wens iedereen een heel mooi 2006, met alle tijd en ruimte om te dromen. Met alle tijd en ruimte om een paar van die dromen ook echt te doen uitkomen...

Monday, January 02, 2006

gat in de lucht

Things are never quite the way they seem

Op 20 juli 2006 vindt er weer eens een World Jump Day plaats. Bedoeling is om met zoveel mogelijk mensen overal ter wereld op net hetzelfde tijdstip de lucht in te 'springen' (en vooral zo hard mogelijk weer neer te dalen), en dit in een poging om de baan van de aarde te veranderen. Op dit moment zijn er al meer dan 388.000 'jumpers' geregistreerd. Volgens de officiële berekeningen zijn er zo'n 600.000 nodig. Da's dus nog heel wat...
Ik hoop dat ik die dag een 'gat' in de lucht spring, da's weer eens wat anders...