Saturday, December 29, 2007

2007 en 2008


Ik wens alle bezoekers van deze blog een fantastisch, wervelend, gelukkig, verrassend en eenvoudig 2008.

Fantastisch, ook al zal dat niet elke dag (helemaal) zo zijn; gelukkig maar want hoe weet je anders wat fantastisch ook weer is. Wervelend, omdat het leven volgens mij een wervelwind is en moet zijn. Gelukkig, maar ook een beetje ongelukkig, want daar leer je van bij. Verrassend, want gewoon is ook maar gewoon. Eenvoudig, omdat er al zoveel complex is...

Maar 2007 is nog niet voorbij, en gelukkig maar. 2007 dus. Het werd voor mij een jaar van vele pieken en dalen, van vallen en weer opstaan, van veel veranderingen, ook al heb ik dat nu pas door (nu ik voor een paar minuutjes achterom kijk). Een nieuwe liefde, een nieuw appartementje (mijn zoveelste: na enkele berekeningen heb ik de afgelopen 10 jaar op 9 verschillende adressen gewoond :-), een nieuwe kijk op mijn professionele loopbaan, nieuwe en teruggevonden vrienden, een reis naar mijn droombestemming Australië. En het is allemaal niet zo ingrijpend als het op papier (lees: op deze blog) doet uitschijnen.

Het waarom is simpel: ik volg mijn gevoel en heb in 2007 mijn leven meer dan ooit in eigen handen genomen. Ik weet waar ik naartoe wil en ik weet op wie ik kan rekenen. Een lieve zus, een pracht van een vriend, begripvolle ouders, een handjevol vrienden voor het leven. En dan blijkt alles als vanzelf te gaan. Misschien wens ik vooral dat laatste iedereen toe in 2008, inclusief mezelf ;-) Tot volgend jaar!

Wednesday, December 19, 2007

When I'm 64

Een liedje waarmee ik voor het eerst te maken kreeg in het vijfde middelbaar. We moesten toen een aanal 'lege woordjes' invullen om het Beatles-nummer volledig te maken. Mijn leerkracht Engels mijnheer Noelmans constateerde dat we het liedje maar niks vonden maar liet ons weten dat we het ooit wel beter zouden vatten.

En voila zie, de man heeft gelijk gekregen. Dit is nu later als je groot bent, een diploma vol met leugens waarop staat dat je de waarheid kent ;-) Ik vind het in elk geval een fantastisch lied, en denk dan heimelijk aan mama en papa, nog geen 64, maar wel samen gelukkig.

Monday, December 17, 2007

wijsheden

Of hoe mijn zusje me vertelde dat sterke mensen ook graag zwak zijn, bijvoorbeeld in iemands armen

Wednesday, December 12, 2007

Wish list 2: ik wil een kangoeroe

Ik wil een kangoeroe
Ik wil een kangoeroe
Die zegt van spring maar achterop
Ik breng je overal naartoe

Want met een kangoeroe
Een echte kangoeroe
Dan spring je vrolijk over alles heen
En word je helemaal niet moe

Tuesday, December 11, 2007

my wish list

Op Facebook volop mijn cadeaulijstje aan het aanvullen voor kerstmis. Aan mama en papa heb ik alvast een waterpijp gevraagd. In Duitsland (waar ik een jaar studeerde) bleek het de perfecte manier om een avondje uitgaan mee af te sluiten. Die traditie wil ik zeker verderzetten. En niet alleen na avondjes uit, maar ook tijdens zonnige dagen op het terras, bij avondlijke barbecues en kampvuren, en op Glühweingekleurde kerstnachten zie ik de waterpijp wel zitten :-) Het blijkt ook het goedkoopste cadeau van mijn voorlopige wish list. Dringend tijd om even naar de realiteit af te zakken dus ;-)

weekend at the sea

jewelry

New York (for at least a week)

dinner at a star restaurant

water pipe

Friday, December 07, 2007

HasseltLokaal wint :-)



Mijn project HasseltLokaal is in de prijzen gevallen, en nog niet min :-)

Een verslagje, vele foto's en meer van dat alles om even mee te genieten. Een uitgebreidere uitleg ook via mijn Engelstalige blog.

Huphup HasseltLokaal!

Monday, December 03, 2007

Geluksdag met Maja de bij

Het moet vandaag wel mijn geluksdag zijn. Ik heb Maya de bij teruggevonden, ja Maya de bij. Mijn allerfavorietste programma op televisie vroeger. Ik had/heb een knuffelmayabij -die al jaaaren aan de bureaudeur van mijn papa hangt te zoemen- en heb uren geweend toen mama en papa me vertelden dat Maja de bij niet meer op televisie zou komen. Maar nu is ie terug, ik ben er YouTube en Jan (die een link op Facebook postte) er eeuwig dankbaar voor.

Jan (een Tsjech) zette weliswaar de Duitse versie op Facebook, maar ik ben op zoek gegaan naar de Nederlandstalige. Tot ik erachter kwam dat ik me een vrouwenstem herinnerde en besefte dat ik Maya de bij vaak in het Frans heb gevolgd. Maya l'abeille dus.

Hieronder een stukje jeugdsentiment. En voor de polyglotten onder jullie is nummertje twee de Nederlandstalige versie en nummertje drie de Duitse.





Sunday, December 02, 2007

geheime acties

Geheime acties
In Hasselt Mechelen en Brussel
En als ik nu eens wist welk van de drie
de beste keuze zou zijn

Mijn hart weet het me morgen te zeggen
En anders hang ik morgenavond
tijdens de finale van Topmodel op KanaalTwee
een stad aan elk van de drie finalistes
Hanne wordt Hasselt
Ine wordt Mechelen
En Valerie wordt Brussel
Of een andere combinatie we zien wel
De winnaar is bij deze gewaarschuwd

Er hangt meer aan haar deelname vast
dan enkel haar modellencarrière
Ze zal me mee helpen een stad kiezen

Als mijn hart het me morgen niet (meteen) weet te zeggen
tenminste