Monday, March 31, 2008

san fransisco oorbellen

IMAG0067

Vandaag draag ik mijn San Fransisco oorbellen. Op elke vakantie probeer ik een paar te kopen, en ook mijn ouders brengen nu steevast 'verre' oorbellen voor me mee. Ik voel me dan altijd een beetje op vakantie, zelfs thuis.

Het speciale aan de Frisco-oorbellen is dat ze een zalig geluidje maken in de wind, door de verschillende kleine schijfjes die dan tegen mekaar aan tikken. Ik had ze ook aan toen ik op de Golden Gate Bridge tegen de wind vocht, en mijn cirkeltjes vochten toen zalig mee. Want nooit eerder maakten ze zo'n kabaal.

Het weer vandaag is net als die dag in San Fransisco: zonnig, maar met veel wind. De schijfjes dansen dus vrolijk in de wind. En ik met hen, want verdorie: de zon schijnt, tis eindelijk een beetje lente :-)

Thursday, March 20, 2008

ik had het dus koud...

Thursday, March 13, 2008

ik wil een staartje aan dit verhaaltje

Dag1: kom mijn koude appartementje binnen. Vaststelling: de chauffage werkt niet. Bel mijn huurbaas, die op zijn beurt terugbelt met de volgende mededeling: "door de storm kan de veiligheid uitgevallen zijn, dat is op meerdere plaatsen gebeurd. Wacht nog even af tot morgen." Dat doe ik. Met twee kappen op mijn hoofd, wel drieëntwintig pulls rond mij gedrapeerd én een overmijdelijk dekentje lijd ik net geen kou terwijl ik er n gezellig tv-avondje van probeer te maken. Brrrrrrr. Gelukkig heb ik bij Kerstmis een kersenpittenkussentje in de vorm van een koala cadeau gekregen, kwam bij het slapenvallen erg van pas :-)

Dag2: 's morgens nog steeds geen warm appartementje. De vlam wil maar niet aan. 's Avonds nog steeds van datte en kwaad omdat ik nu geen warme douche kan nemen, bel ik weer naar de huurbaas. Hij stuurt iemand om 8 uur 's morgens de volgende dag, belooft hij. Wil nog wat werken maar mijn vingers vriezen er net niet af (is wat overdreven ja, maar toch ;-)

Dag3: 8 uur 's morgens. De installateur begrijpt het probleem niet. Haalt alles uit mekaar, maar neen: ça ne marche pas. 's Avonds telefoon van de huisbaas: "de huurder naast je is vertrokken en de gasmaatschappij heeft niet haar maar jouw gas afgesloten. Ik heb niemand vastgekregen daar om het te fixen, morgen beter." Weeral n koud avondje dus en daarom besluit ik niet nog een avondje kou te lijden. Hup, ergens anders lekker warm doushen en slapen. Oh, wat doet dat deugd.

Dag4: na een dagje werken kom ik aan op mijn appartementje en...het is warm. Yesssss. Maar de huisbaas belt me en waarschuwt: "tis nog niet gedaan, juich maar niet te hard: de gasmaatschappij heeft al de hele tijd jouw aansluiting verwisseld met die van je buurvrouw, dus ook bij het betalen." Met andere woorden: al die tijd heb ik betaald voor mijn buurvrouw en omgekeerd. Bovendien heb ik dus ook drie dagen zonder verwarming en warm water gezeten...Dat kan niet zomaar, vind ik zo bij mezelf.

Dag5: is morgen. Ik zal die gasmaatschappij dus eens dringend moeten bellen en mijn grieven duidelijk maken.
Ik hou je op de hoogte van het vervolg en post ook nog wat foto's van mijn koude avonden en nachten (een mens wordt er inventief van, een haardroger is bv ook zalig om weer wat bij te warmen :-)

Thursday, March 06, 2008

lolcats I lovez them



En deze speciaal voor Jo, omdat hij in een vroeger leven wellicht zelf een kat is geweest en meerdere keren de wapens tegen zijn vijand, de hond, heeft opgenomen.