Thursday, May 15, 2008

zeker weten

Gedicht

En als je op een dag niet meer weet
Wie ik ben en waarnaartoe ik ga

Jij me voor een ander neemt
Terwijl ik nochtans voor je sta


...


Weet dan dat jij met dezelfde ogen naar hetzelfde kijkt
En dat alleen wij dan wel zeker weten
Dat niets is wat het lijkt

Friday, May 09, 2008

over toffe walen, luidruchtige supporters en stokkend verkeer

Woensdag: op een zonnige avond naar Brussel met een Duitse vriend die op zijn beurt ook weer wat vrienden mee had. Onder andere een Franstalige Brusselaar die met veel vuur vertelde dat "le flamand une mauvaise copie de l'allemand" is en dat Vlamingen heel geprivligeerd zijn enzo (dat laatste op zeer ironische toon). Toen was het even genoeg en vertelde ik droogjes dat ik Vlaamse was. Een beetje geschrokken en zelfs met wat afschuw keek hij me aan. "Je pensais que t'étais allemande". Nee hoor, maar geen probleem vertelde ik, het is gewoon de politiek die moeilijk doet, ik vind je best tof.

Daarna met diezelfde mensen richting flageyplein voor een concert van Moby. Eerlijk gezegd: ik heb hem niet gezien, maar wel gehoord. Van ver, want intussen was ik met een ex-collega en zijn broer op een terrasje van de Irish Pub beland in de buurt. En daar stond dan weer Spaanse voetbal op. En je raadt het al: de luidruchtige supporters overstemden Moby zo af en toe.

Het verkeer op het flageyplein zat intussen door al die evenementen helemaal vast. De politie moest ervoor zorgen dat het openbaar vervoer toch nog op één of andere manier door al dat gewoel heen kon. Een festivalsfeer, een heerlijk weertje, interessante discussies,...Of hoe ik echt genoten heb van een avondje Brusselen, in het midden van de week, in het midden van verhitte politieke discussies, in het midden van ons landje.

Saturday, May 03, 2008

kanaries

Vanavond speelde STVV zijn laatste thuismatch in eerste klasse.

Vanachter mijn zonnebril zag ik de tribunes vollopen. Nog een laatste glimp van Sintruin in eerste klasse. En hopelijk kunnen laten zien aan tegenstander Bergen en al die het verder weten willen dat 'we' in eerste horen.

En hoewel daar de eerste helft niks van te merken viel, was het na de pauze één en al vechtlust en vuur. Dankjewel Sintruin!

PS Nooit een man zo zorgvuldig en toegewijd een vlag zien opvouwen. Om zich vervolgens bezig te houden met de dingen die écht belangrijk zijn, nee?