Thursday, October 21, 2004

DHL blues

Mooi, leven is mooi, zolang er zon, muziek en kinderen zijn. Een quote uit een liedje van de immer smilende Will Tura, ik moet het u niet vertellen. De man is in de bloei van zijn leven een carrière aan het uitbouwen in Nederland, het is hem gegund.

Maar misschien moet hij dan toch eens een liedje maken over DHL, en over al die mensen die nu niet meer weten wat gedaan. Door DHL zelf, door de verschillende regeringen van ons landje, door zoveel samenvoegsels van omstandigheden. Mensen die geen werk meer zullen hebben, en daartegenover mensen die minder last zullen hebben van nachtlawaai. Want Zaventem zal vanaf 2008 geen centraal verdeelcentrum voor DHL-Europa meer zijn en hoogstens regionaal nog een rol van betekenis spelen...Minder werk, en minder nachtvluchten. Wie heeft het spelletje het best begrepen?

Ik ga het hier niet vertellen, wie mijn mening wil mag ze gewoon komen vragen. Maar een liedje van Will Tura is volgens mij niet slecht. Het is een begin. Want zeg nu zelf, waar het gaat het allemaal naartoe? En vooral: het lijkt niemand echt veel te kunnen schelen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home