Friday, October 29, 2004

haat en liefde

Dit week-end staat de derby der derby's op het programma: het grote Genk (dankzij overheidsgeld) versus het kleine STVV (holé holé). Zowel TVLimburg als 'het Belang' zijn al dagen de spannig aan het opdrijven, en dat zal zo blijven duren tot beide voetbalploegen de degens kruisen, zaterdagavond dus.
Lijnrecht staan de supporters tegenover mekaar. Voetbal is oorlog. Maar haat en liefde staan dicht bij mekaar. Als alles goed gaat moeten de Genkse en Truiense supporters vijf minuten voor het matchbegin samen het Limburgse volkslied zingen. Dit in een poging om het record 'grootste koor ooit' te laten optekenen, want ook elders in Limburg zullen op dat moment mensen uit volle borst het volkslied meezingen. Benieuwd wat dat gaat geven, benieuwd of het Limburggevoel echt zo groot is. "Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt, paparapapapa,..."

Verder wil ik nog even Philippe bedanken, die me geholpen heeft om nedstat op mijn blog te installeren. Daarom een link naar zijn blog: voila.


1 Comments:

At 6:16 AM, Blogger dorien said...

tis godgeklaagd hè, volgende keer beter...En van dat volkslied is niet veel terecht gekomen. Had het wel verwacht!

 

Post a Comment

<< Home