Friday, January 07, 2005

'Ollander Stan

You drive me crazy I just can't sleep
I'm so excited I went to deep

Bloggers. Er wordt zoveel over hen verteld. Ze willen journalist spelen, ze willen de bestaande media neerhalen, met andere woorden: ze deugen niet.

Echt? Ik denk het niet. Meestal willen bloggers net niet de taak van de media overnemen, en gewoon hun persoonlijke ding schrijven. En soms leggen ze ook al eens een fout(je) bloot van 'the big media'. Dat is wat ze nu ook weer doen na de ramp in Azië.
Zo is er bijvoorbeeld ene 'Ollander Stan, die vertelt hoe gekleurd het nieuws over het rampgebied wel niet is. En hij kan het weten, want hij woont al jaren op die plek. Zulke mensen zijn broodnodig, zulke mensen zijn overal. Ze willen geen journalistje spelen, ze willen wel laten zien dat de media vaak ook maar feiten op hun manier interpreteren. Goed toch? Of is dit ook maar een interpretatie?

4 Comments:

At 1:57 AM, Blogger dorien said...

Eigenlijk moet je Wim bedanken. Ere wie ere toekomt

 
At 1:35 PM, Blogger dorien said...

doe ik, stan is de man

 
At 3:35 AM, Blogger Smetty said...

Ik denk dat je de economische redenen van zijn blog niet uit het oog mag verliezen. Goed nieuws betekent werk voor hem.

Niet tegenstaande is het interessant om een andere kant van het verhaal te horen. Het leven gaat weer verder, ook na zo een ramp.

/Cindy

 
At 4:06 AM, Blogger dorien said...

Je hebt helemaal gelijk. Je mag nooit uit het oog verliezen dat mensen natuurlijk de dingen (willen) zien zoals ze voor hen het beste uitkomen. Voor Stan zou dat dan vanuit economisch standpunt zijn.
Maar zo doen de media het ook: spectaculair verkoopt beter, dus kiezen ze die beelden die spectulair én dus financieel interessanter zijn,ook al treden ze daarmee heel wat journalistieke deontologische codes met de voeten.

 

Post a Comment

<< Home