Monday, December 05, 2005

When the bee stings

Al een tijd geleden hadden mijn zusje en ik afgesproken om naar Malmedy (hotel Ferme Libert) af te zakken. De eerste dag wilden we dan een wandeling maken in de Ardense natuur, de dag erop zouden we naar Spa afzakken voor een dagje kuren. Joepie!!

Vorig weekend was het dan zover. En wat waren we blij, want er lag -naar het schijnt- lekker veel sneeuw in Malmedy. Even voorbij Luik, begon het al te sneeuwen. Ook de weg werd steeds gevaarlijker, want één enkele rijstrook (op de autostrade!!!) was nog net berijdbaar. Al gauw werd dat geen enkele rijstrook meer: we reden gewoon op sneeuw. Met alle gevolgen vandien. Auto's in de berm. Mensen met bange gezichten omdat hun auto van links naar rechts slingerde. En wij daartussen. Pompend aan het remmen. Aan het glijden en hopend dat we ook niet zouden beginnen slingeren. Aan de overkant van de autostrade stond het verkeer volledig stil en stapten mensen massaal uit hun auto. En ook bij ons kon het zo niet verder, dus besliste iedereen om de volgende afrit te nemen. Wij dus ook. En een geluk bij een ongeluk, want het was de afslag die we nodig hadden. Na heel wat gevaarlijke touren op de kleine, kronkelende wegjes, beseften we dat we zonder sneeuwbanden niet tot bij Ferme Libert zouden geraken. Mijn auto was bij momenten volledig aan het doordraaien en één enkele keer deed zelfs de rem het niet meer...Genoeg, naar Malmedy-city!!!Maar daar bleken alle hotelletjes vol door gestrande reizigers. Uiteindelijk hebben we dan een taxi gebeld, die ons toonde hoe je de sneeuw moet trotseren. Het was als in een film, zo akelig, maar uiteindelijk heeft de chauffeur ons perfect aan Ferme Libert kunnen droppen. Chapeau!

En dat was dat. Daarna hebben we twee dagen de tijd gehad om van ons avontuur te 'bekomen', in de prachtige sneeuw en de heerlijke thermen van Spa. We deden ons tegoed aan heerlijke forel en Ardense omelet, beklommen besneeuwde heuvels, schommelden op een sneeuwschommel, genoten van thermale douches en infrarood-lampen, én van mekaars gezelschap.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home