Sunday, July 16, 2006

Zoveelste keer

16 juli vorig jaar, Shabath in Israël en dus een heilige dag. Mijn vriend en ik besloten om die dag op de Jordaan kano te gaan varen. Rustig peddelend, genietend van de zon en van mekaar.

Een dag voordien waren we nog de Golan-hoogte ingereden, aan de grens met Libanon en Syrië. Een plek waar ooit veel gevochten werd, zo wisten we. Nu genoten we er van heerlijke vergezichten. En de dag daarvoor bezochten we Haifa, een zalig mooi havenstadje.

Net een jaar later, en al deze plekken komen uitgebreid op televisie. Niet omwille van hun schoonheid, wel omdat ze het toneel zijn van gruwelijk geweld.

Daar gaan we dus weer, voor een zoveelste keer...

3 Comments:

At 12:06 PM, Blogger Bad, Mean, Ugly said...

Trieste zaak is het: en het dreigt echt uit de hand te lopen deze keer. Ik kan mij best voorstellen dat je dat je het erg vindt als ze al die mooie herinneringen nu ziet aan flarden bombarderen.
We hebben hetzelfde meegemaakt in het voormalig Yougoslavië. Dikwijls bij dezelfde mensen op vakantie geweest en tijdens de oorlog is alles kapotgesmeten.
Alleen wij hebben er nog foto's van want zelfs die hebben ze niet meer.

 
At 5:11 AM, Blogger Pieterjan said...

Koppigheid, arrogantie,onverdraagzaamheid en een volk artificiëel neergeplant in een regio waar ze ze liever kwijt dan rijk zijn.

En het ergste is dat dit alles in leven wordt gehouden door de grootste politieke wereldmacht.

 
At 10:58 AM, Blogger Bad, Mean, Ugly said...

Het is niet voor niks dat ze Israël in het Midden-Oosten hebben neergeplant. Zie je Israël al in Europa of nog erger, in Amerika een 'eigen' staat hebben?

 

Post a Comment

<< Home